Slovenija > Črna kronika
65 ogledov

Izdala ju je bomba

Dejan Savić (spredaj) in Stanko Radojević (zadaj) (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Sodišče je bombaša iz Kranja obsodila na dve in pol ter dve leti zaporne kazni. Še vedno pa ni znano, kdo izmed njiju je maja lani bombo pred policijsko postajo dejansko vrgel.

Dvaindvajsetletni Stanko Radojević je bil obsojen na dve leti in pol zapora, 19-letni Dejan Savić, prav tako domačin iz Kranja, pa na dve leti.

Sodnica je v razsodbi povedala, da biološke sledi na ostankih bombe nedvomno kažejo, da sta prav ona dva vrgla bombo, čeprav sta se branila z alibijem. Pri tem ju je sodnica spomnila, da bi zaradi njunega dejanja lahko kdo umrl. Radojević je višjo kazen dobil zato, ker je bil pred tem že pravnomočno obsojen.

Sodišče pa ju ni spoznalo kriva zaradi hrambe bombe, saj tožilki ni uspelo dokazati, da je bila njuna in da jo nista le prenašala. Prav tako tožilstvu ni uspelo ugotoviti, kdo od dvojice je bombo dejansko zalučal.

V zagovoru zanikala
Radojević je pred sodbo v zagovoru povedal, da je bil tisto noč doma in da noče biti kaznovan za nekaj, česar ni storil. Sodišču predlaga, naj znova pregleda dokaze.

"Nisem kriv," pa je v svoj zagovor povedal Savić. "Z dejanjem nimam nič. Ne gojim niti zamere do nikogar, še posebej ne do policistov, zato ne vem, zakaj bi se želel komurkoli maščevati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.