Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Izgubil oblast nad vozilom in usodno trčil v motorista

Strokovnjaki napovedujejo, da se bo število prometnih nesreč in njihovih posledi Žurnal24 main
Vzrok za prometno nesrečo, ki se je v nedeljo popoldne zgodila izven naselja Zgornji Boč, je bila neprilagojena hitrost.

Šestindvajsetletni voznik osebnega avtomobila je okoli 17. ure med vožnjo po glavni cesti iz smeri Fale proti Ožboltu, izven naselja Zgornji Boč, izgubil oblast nad vozilom. Pri tem je zapeljal v desno, na neutrjeno bankino, od tam pa v levo na nasprtono smerno vozišče, kjer je s sprednjim delom vozila trčil v motorno kolo, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno, po svojem prometnem pasu pripeljal 50-letni motorist. 

Pri trčenju je voznika motornega kolesa vrglo na pokrov motorja osebnega avtomobila in v vetrobransko steklo, od tam pa na brežino reke. Motorist je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Osebno vozilo je po trčenju z motornim kolesom bočno drselo naprej v smeri vožnje in trčilo v varnostno ograjo ob levi strani vozišča, od koder ga je odbilo v desno, in trčilo v betonski propust, kjer se je ustavilo. Pri tem sta voznik in sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe. Motorno kolo je ob trčenju odbilo nazaj v smeri proti Ožboltu in je obstalo v obcestnem jarku, kjer je zagorelo. 

Alkotest, ki ga je opravil voznik osebnega avtomobila, je pokazal 0,36 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Zoper 26-letnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zaradi kršitve 33. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu bo izdan še plačilni nalog.

Materialna škoda na vozilih in prometni opremi po nestrokovni oceni znaša približno 16.000 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • wolf.ata 21:11 10.april 2017.

    sam izraz sem približal stanju,ker ne vem,kako se reče pravilno,saj bo sodišče povedalo,upam,da se ne reši,da gre malo v zapor,

  • Žurnalček 20:48 10.april 2017.

    Vedno zadnji je najhitrejši ! Pred mano je pa zmeraj kolona ! Tudi motorist je vozil po svojem voznem pasu ! Lahko bi bil tudi parkiran ob cesti in scal v bližnjem grmovju , pa bi mu ta pijandura razbila motor !

  • Žurnalček 20:45 10.april 2017.

    Od kdaj je pijanost malomarnost ?? To je nenaklepni uboj , kajti napil se je in divjal po cesti ! Iz vsega tega je vedel , da lahko ogrozi življenja drugim udeležencem v prometu !