Slovenija > Črna kronika
1640 ogledov

Planinci, kolesarji, turisti se izgubljajo v naših planinah in gozdovih

Družina v gozdu Profimedias
Slovenski reševalci v petek dolgo iskali turiste, ki so s kolesi zavili v gozd.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je objavila, da so imeli v petkovih večernih urah in ponoči reševalci veliko dela z izgubljenimi pohodniki in kolesarji. Pohodniki pozor na to, da sonce zaide vsak dan prej.

Tako so se v petek pri naselju Robič v občini Kobarid v gozdu izgubili tuji turisti, kolesarji. Na pomoč so jim odhiteli reševalci GRS Tolmin, ki so jih po dolgem iskanju našli ter jih pospremili do ceste.

Prizorišče nesreče Pomagajo ne, slikajo pa Avto Reševalci za zakon proti tistim, ki le fotografirajo

Izgubil se je v temi

Pozno zvečer se je na območju Planine Konjščica v naselju Srednja vas v Bohinju, občina Bohinj, zaradi teme izgubil planinec, ki ni našel poti v dolino. S seboj ni imel razsvetljave. Reševalci GRS Bohinj so nepoškodovanega planinca našli, ga pospremili v dolino in ga prepeljali na Rudno polje, kjer je imel parkirano osebno vozilo.

Didcot elektrarna Trije ostajajo ujeti Svet Reševalci s psi iščejo pogrešane

Na pomoč kar helikopter

Že popoldan so reševalci iskali dve planinki. Prvo pri markirani poti na Skuto v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, ki se je izgubila na višini okoli 2100 metrov nadmorske višine. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS z Brnika. S policijskim helikopterjem so nepoškodovano planinko prepeljali v Kamniško Bistrico.

Video reševalcev Velenje, včeraj Avto Tako pa ohromele voznike vidijo reševalci

Izgubila se je tudi planinka na poti iz Črnega jezera proti Sedmerim jezerom, občina Bohinj. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in helikopter LPE z dežurno ekipo GRS Brnik. Planinko so rešili in jo nepoškodovano s helikopterjem prepeljali v dolino.

Komentarjev 2
  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 09:58 26.avgust 2017.

    Takšno reševanje bi se moralo zaračunati. V Avstraliji od leta 1996 zaračunajo tujcem iskanje in reševanje, še posebej, če niso nobenemu povedali kam so namenjeni. In to so lahko astronomske vsote, če so v igri helikopterji in letala. Če nimaš ...prikaži več dovolj denarja mora plačati ambasada, potem te pa doma čaka porcija.

  • Avatar Leon
    Leon 08:39 26.avgust 2017.

    Slovenski reševalci v petek dolgo iskali turiste, ki so s kolesi zavili v gozd..............upam,da ste jih primerno kaznovali zaradi vožnje v neokrnjeni naravi ?