Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Izkoristili starkino nesrečo

sneg logatec Anže Petkovšek
Trije mlajši moški so 88-letnico zavedli in ji ukradli nekaj sto evrov.

Trije mlajši moški so k oškodovanki, ki živi v okolici Logatca, prišli včeraj dopoldne. Dejali so ji, da bodo za nekaj deset evrov priključili agregat – hiša je namreč še vedno brez elektrike.
"Oškodovanka je odšla po denar, pri tem pa so neznanci opazovali, v kateri prostor je vstopila. Ko se je vrnila, so ji povedali, da bo plačala prek plačilnega naloga, ki ga bo prejela, da pa si morajo ogledati ustreznost električne napeljave. Med 'ogledom' so ji odtujili nekaj sto evrov," so zapisali na PU Ljubljana.

Obveščajte tiste brez elektrike

Policija pri tovrstnih ponudbah – zlasti na prizadetih območjih – opozarja na posebno previdnost. Svetujejo, naj se prebivalci obrnejo na pristojne službe, če pa se pojavijo neznanci, naj si zapomnijo njihov videz, kakšno sta bila vozilo in registrska oznaka ter o tem obvestijo policijo na 113. 

"Zavedamo se, da številne hiše še nimajo električne energije in da so številni zaradi tega prikrajšani za informacije medijev. Zato istočasno prosimo vse (sorodnike, znance, intervencijske službe), naj po svojih najboljših močeh skupaj s policisti poskrbijo, da bodo o takšnih varnostnih dogodkih obveščeni tudi tisti, ki so trenutno še brez električne energije in posledično brez informacij," so poudarili na PU Ljubljana.

Komentarjev 2
  • miro 15:55 12.februar 2014.

    SRAMOTA UPAM DA SO JIH DOBIL IN DA SI BI DOBRO ZAPOMNILI. Učasih so policaji take ki so delali kažin zaprli v marico in via v gozd tam si dali duška in je blo potem vsaj malo miru pred temi ...prikaži večmi nepridipravi . Sedaj pa so zaščiteni huje ko kočevski medvedje takoj lahko tožjo za prekoračitev pooblastil . MA BI U JAZ POKAZAL DO KONCA SANACIJE BI GARAL DAN IN NOČ OB KOSU KRUHA PA MAL VODE

  • Avatar čavez
    čavez 15:49 12.februar 2014.

    Ste novinarji res podli, objavljate po TV in ostalih medijih kje kdo živi sam, koliko je star še hišo pokažete in potem se naj teli starčki ubranijo vseh slovenskih, romunskih, bolgarskih in ne ven katerih še ciganov ki jim je ...prikaži več edino delo kako pokrasti onemogle starce.