Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Izpoved posiljene najstnice

Poljaka so policisti aretirali minuli teden. Žurnal24 main
Alice B. je medijem povedala svojo zgodbo o trpinčenju, ki ga je od očeta prenašala šest let.
Poljska policija je moškega, čigar identitete niso razkrili, aretirala v kraju Siedlce v osrednji Poljski, ko je poskušal pobegniti. Včeraj je predstavnik poljske policije Mariusz Sokolowski sporočil, da je danes 21-letna hči v spremstvu matere policiji zlorabo prijavila minuli teden. Dekle je pričalo, da jo je oče zadrževal in posiljeval od njenega 14. leta.

"Zaradi očeta je prestajala pekel," je povedal policist Jacek Dobrzynski, ki se ukvarja s primerom. "Bila je posiljena, zvezana, grozilo se ji je z nožem," je dodal. Očetu v primeru, da bo spoznan za krivega, grozi 15 let zapora.

"Posiljeval me je trikrat na teden"
"Vse se je začelo zelo nedolžno. Najprej mi je govoril, kako sem samo njegova in da me ne bo delil z nikomer. Takrat nisem niti slutila kaj me čaka. Konec koncev je le moj oče," je povedala Alice B. Alice je povedala, da je imela srečno otroštvo, vse dokler se njen oče ni odločil, da ne bo hodila v gimnazijo, ker po njegovem mnenju ni potrebovala izobrazbe. Nedolgo zatem jo je prvič posilil.

"Bila je noč in prišel je v mojo sobo, mami pa je povedal, da bova poslušala glasbo. Nikoli ne bom pozabila njegovega obraza. Rekel mi je, naj se slečem," se spominja dekle. Ko je končal, ji je zagrozil, da bo ubil njo in brata, če bo komu povedala, kaj se je zgodilo. Pa vendar je vse povedala materi. "Povzročila sem pravi škandal. Mama se je odločila, da se bo takoj ločila, vendar je to misel kmalu opustila. Od takrat je oče redno prihajal v mojo sobo, dvakrat do trikrat na teden," nadaljuje Alice. Povedala je še, da jo je velikokrat zaklepal v sobo in je bila več dni lačna. V tem času je rodila dva otroka, leta 2005 in 2007, ki pa ju je pustila v bolnišnici za posvojitev. Dekle je povedalo, da jo je oče spremljal v porodnišnico in prisilil, da je otroka zapustila.

Nekega dne se je oče odločil, da se bo družina preselila v pokrajino Podlasie na vzhodnem delu Poljske. "Tam sem spoznala svojega fanta in upala sem, da se bo zame pekel končal. Mislila sem, da me fant razume," je povedala Alice. Ko je oče izvedel za zvezo, je ponorel, par pa je pobegnil v Belgijo. Pa vendar Alice ni bila dolgo zdoma, saj jo je oče našel in odpeljal domov. Pogumna Alice se je po šestih letih trpinčenja odločila vse priznati in skupaj z mamo sta odšli na policijo. Njenemu očetu pobeg v tujino ni uspel in sedaj čaka na sojenje.

Družinska drama v Poreču
V Pulju je bil zaradi suma, da je dva meseca posiljeval 20-letno hčer, aretiran 44-letni B. S. Zlorabljati jo je začel v začetku julija v turističnem naselju Zelena laguna pri Poreču, kjer ji je večkrat grozil, jo pretepal in posiljeval. Policija je povedala, da gre za romsko družino iz Zagreba, ki vsako leto prihaja v Poreč in se preživlja s prodajo oblačil na stojnicah. "Cela družina je v šoku. Moj brat nikoli, čeprav je večkrat delal probleme, ni bil takšen. Ne vem, kaj se mu je zgodilo. To, da je posilil lastno hčer, sem izvedel v petek in verjamem, da je to tudi storil. Sedaj bo moral odgovarjati za svoja dejanja," je povedal brat posiljevalca. Če ga spoznajo za krivega, mu grozi do deset let zapora.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.