Slovenija > Črna kronika
77 ogledov

Izrek sodbe Casiraghiju

Stephen Casiraghi naj bi predlagal izločitev predsednika senata, saj naj bi ta p Žurnal24 main
Stephen Casiraghi. Končano je sojenje zaradi napada na uradno osebo.

"Ramljak je zlorabil svoja pooblastila," je v zaključnem govoru povedal zagovornik obtoženega Stephena Casiraghija, ki mu sodijo zaradi preprečitve uradne dolžnosti in napada na uradno osebo.

Pretepen s tonfo
Decembra 2004 naj bi Casiraghi namreč napadel Marka Ramljaka, ki je bil takrat vodja pripora. Casiraghi naj bi poskušal Ramljaka napasti s stolom, ta pa naj bi ga, kot trdi, potem pretepel s gumijevko. Casiraghi je pojasnil, da je bil napaden s tonfo (tradicionalnim japonskim orožjem), kar pa je Ramljak zanikal. Kot je sam povedal na prejšnjem zaslišanju, je bil v času dogodka v afektu.

Izvedenec sodne medicine je potrdil, da so bili udarci, ki jih je Ramljak zadal Casiraghiju, močni. Zdravnica, ki je bila na včerajšnjem sojenju zaslišana kot priča, pa je izpovedala, da podobnih poškodb še ni videla.

Predlog obrambe
Obramba je predlagala, naj se postavi novo izvedeniško mnenje, saj je bilo to mnenje izdelano s predpostavko, da so bile poškodbe Casiraghiju zadane z gumijevko. Casiraghi pa je predlagal, naj vsi vpleteni opravijo preizkus s poligrafom, saj bi tako dokazal, kdo govori resnico in kdo laže. Vse predloge obrambe je senat zavrnil, izrek kazni pa bo znan v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.