Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Izročitev Karnerjevih začasno ustavljena

karner, doping Bundeskriminalamt
Avstrijsko ustavno sodišče je zavrnilo obravnavo pritožbe odvetnika Ronalda Grilca glede izročitve zakoncev Karner ZDA. S pritožbo so v Avstriji začasno zaustavili postopek izročitve.

Odprto ostaja vprašanje, kakšen bo nadaljnji postopek, postopek izročitve bi se lahko nadaljeval.

Zakonca Karner je avstrijska policija konec lanskega leta prijela v sodelovanju z ameriškimi in italijanskimi oblastmi zaradi suma prodaje prepovedanih anabolikov prek svetovnega spleta. Alenko Karner so marca po plačilu varščine izpustili iz celovškega zapora, Mihela Karnerja pa minuli teden, potem ko je prav tako plačal varščino. Odvetnik Marko Bošnjak je takrat pojasnil, da je Karner odpotoval v Slovenijo.

Izročitev ameriškim pravosodnim organom je 11. januarja odobrilo deželno sodišče v Celovcu, na kar je obramba vložila pritožbo, a je višje sodišče v Gradcu sklep 6. marca potrdilo. Dokončno dovoljenje za izročitev je nato podalo še avstrijsko pravosodno ministrstvo. Obramba se je pritožila še na vrhovno in ustavno sodišče, slednje pa je postopek izročitve začasno ustavilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.