Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Izsilil jo je, trčil vanjo in pobegnil

Nadzor policije Saša Despot
Ker je bila udeleženka nesreče izjemno zbrana in je policiji posredovala natančne podatke o povzročitelju nesreče, so ga policisti kmalu izsledili. Napisali so mu globo v višini 2.450 evrov.

Radovljiški  policisti  so bili včeraj popoldan obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Neznanega voznika, ki je vozil osebni  avto znamke Ford fiesta in je na Šobcu pri Bledu povzročil  prometno  nesrečo, je policiji prijavila udeleženka nesreče.

Izsilil jo je

Takoj po nesreči je poklicala policiste in jim posredovala podatke o vozilu povzročitelja nesreče. Policisti so v Lescah kmalu izsledili pobeglega voznika in ugotovili, da se je 31-letni Tržičan na Šobcu z osebnim avtomobilom vključeval na prednostno regionalno  cesto  Lesce  – Bled, pri tem pa izsilil prednost udeleženki in povzročil  nesrečo. 

Povzročitelj  je  bil  tudi pod vplivom alkohola (1,32 mg/l), osebni avtomobil pa je vozil brez vozniškega dovoljenja, so še sporočili kranjski policisti.

Prepovedana vožnja in 2.450 evrov

Policisti  so  vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi prekrškov pa so mu izdali še plačilni nalog z globo 2.450 evrov.

Nasvet policije

"Udeleženka  nesreče  je  ravnala  izjemno  zbrano,  saj je nesrečo policiji naznanila  takoj  po  dogodku, policistom pa je posredovala še opis vozila, njegovo  registrsko  oznako  in smer, kamor se je odpeljal povzročitelj. Od udeležencev  nesreč  seveda  ni  vedno  mogoče  pričakovati  tako  popolnih podatkov,  kot  jih je posredovala voznica v izpostavljenem primeru, ker so okoliščine  nesreč in posledice lahko različne, pa vendar je pri obravnavah nesreč  s  pobegom pomembno, da je policija o nesreči obveščena čim prej in da  so  posredovani vsaj osnovni podatki o povzročitelju, npr. opis, znamka ali  tip  vozila,  njegova barva, smer vožnje ipd. Nepomembnih podatkov ni," pravi Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Kos še svetuje, naj  vozniki ves čas spremljajo promet na cesti in naj bodo pozorni tudi na ostale udeležence v prometu, saj bodo policistom tako lahko posredovali več podatkov,  kot  bi  jih, če  med  vožnjo  ne bi razmišljali samo o prometu. Pomagajo lahko tudi osebe, ki so priče prometnih nesreč, zaključuje Kos.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:22 01.avgust 2013.

    Zdaj pa res ne vem ali so se zapodili za njim zaradi pobega in škode ali zaradi možnosti dobrega kasiranja v proračun.Mislim , da to drugo.in naj se ne delajo lepe !

  • Ferluci 09:07 01.avgust 2013.

    To še gre. Pri novomeških švedih pa tega ni možno. Nameščene imajo druge tablice ali se pa vozijo brez njih. Pa še premlatijo te, če zvedo da si jih prijavil..