Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Izsiljevala 30-letnega Nazarčana

Občan iz Nazarij je bil žrtev izsiljevanja. Žurnal24 main
Zaradi 80.000 evrov domnevnega dolga sta Šentjurčan in Polzeljan vzela pravico v svoje roke in izsiljevala občana iz Nazarij.

Minuli teden v torek, 15. aprila, je 39-letna občanka iz Nazarij obvestila policiste Policijske postaje Žalec, da so njenega 30-letnega partnerja ugrabili neznanci s črnim VW passatom in da ga izsiljujejo za 80.000 evrov domnevnega dolga.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 30-letni občan iz Nazarij lani sodeloval pri prodaji oziroma prevzemu gradbenega stroja, ki ga je njegov znanec, 44-letni občan iz Nazarij, ki ni bil lastnik, pač pa le najemnik stroja, prodal 37-letnemu občanu iz okolice Polzele za 80.000 evrov. Občan iz okolice Polzele pa je gradbeni stroj prodal naprej 48-letnemu občanu iz okolice Šentjurja, ki se ukvarja z gradbeno mehanizacijo.

Gradbeni stroj je bil nato 48-letnemu občanu iz okolice Šentjurja odvzet. Zaradi odvzema gradbenega stroja je Šentjurčan od 37-letnega občana iz Polzele zahteval, naj mu vrne kupnino, Polzeljan pa je vračilo kupnine zahteval od prvega prodajalca z območja Nazarij. Ker kupnina ni bila vrnjena, sta 37-letni Polzeljan in 48-letni Šentjurčan 15. aprila v jutranjih urah zvabila 30-letnega Nazarčana v okolico Malih Braslovč, nato pa sta ga z namenom, da bi od njega izvabila 80.000 evrov, zaprla v avtomobil in ga odpeljala. Med vožnjo je 48-letni Šentjurčan 30-letnemu občanu iz Nazarij zagrozil z ubojem ne le njega samega, temveč vse njegove družine, grožnjo pa podkrepil s tem, da mu je ob glavo nastavil pištolo.

Nazarčanu, ki je bil v vozilu zaprt dobro uro in pol, je medtem uspelo po mobilnem telefonu o dogajanju obvestiti svojo partnerico, ta pa je na pomoč poklicala žalske policiste.
Ti so oba osumljena našli in jima odvzeli prostost, v nadaljevanju pa sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Celju, ki ju je po zaslišanju izpustil na prostost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.