Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Izsiljevalca v priporu

Žurnal24 main
Kranjski preiskovalni sodnik je za Andreja Hartmana, znanega iz tako imenovane gorenjske heroinske naveze, in bivšega policista Miho Koselja zaradi utemeljenega suma izsiljevanja odredil pripor.

Gorenjski policisti in kriminalisti so skupaj s kriminalisti iz Ljubljane in pripadniki specialne enote policije v sredo zvečer aretirali 30- in 38-letnega osumljenca izsiljevanja. V torek zvečer naj bi prišla na dom 41-letnika iz Lesc, kjer naj bi ga izsiljevala zaradi domnevnega dolga in ga pretepla.

Osumljenca je danes zaslišal preiskovalni sodnik in zanju odredil pripor. Za dejanje je sicer predvidena zaporna kazen od enega do osmih let, na osnovi pridobljenega medicinskega mnenja o poškodbah pa bosta napadalca lahko odgovarjala tudi za prizadetje bolj ali manj težkih fizičnih poškodb.

Oba osumljenca sta sicer povratnika, Andrej Hartman je bil na predčasnem izpustu iz zapora, kjer je prestajal 14-letno zaporno kazen zaradi drog. Če mu na sodišču pravnomočno dokažejo izsiljevanje, bo moral v zaporu tako poleg nove do konca odsedeti tudi staro kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.