Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Izsledili pobeglega 19-letnega voznika

policija Anže Petkovšek
Kranjski policisti so izsledili pobeglega voznika, ki je pred tremi dnevi povzročil prometno nesrečo v Kranju in s kraja dogodka odpeljal. V nesreči je bil pešec lažje telesno poškodovan.

Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 19-letni Kranjčan, ki je vozil osebni avtomobil znamke Golf serije IV. Povzročitelja so prijeli naslednji dan pred gostinskim lokalom v Kranju. K izsleditvi je pripomoglo dobro delo kranjskih policistov, ki so do povzročitelja prišli na podlagi kakovostno zbranih obvestil.

Kazen: eno leto zapora

Zoper povzročitelja bodo kranjski policisti na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Kranju podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči po 328. členu Kazenskega zakonika. Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do enega leta.

Prav tako bodo zoper povzročitelja podali obdolžilni predlog na pristojno Okrožno sodišče v Kranju zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, za kar je predpisana globa 500 evrov, in zaradi zapustitve kraja prometne nesreče, za kar je predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Predlagali bodo, da se kršitelju takoj odvzame vozniško dovoljenje v času trajanja postopka do izdaje sodbe.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:15 26.januar 2012.

    Pa kaj si misli ta mulc v golfu. Da smo v Bangladešu al kje ! Edino pravilno, izguba vozniške, kajti pobegnil je verjetno zaradi pijače , ker bi moral imeti 00.