Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Izstavljal račune in pozabil na davek

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Štiriintridesetletnik je ponarejal račune in ni prijavil dejanskega davka. S tem se je izognil plačilu 36 tisoč evrov.

Novomeški kriminalisti so decembra kazensko ovadili 34-letnega samostojnega podjetnika zaradi kaznivih dejanj davčne zatajitve in ponareditve ali uničenja poslovne listine.

Kriminalisti so ugotovili, da je osumljenec v obračunskem letu 2008 z namenom izognitve plačila davka na dodano vrednost preslepil davčni organ in ni prijavil dejanskega obračuna pridobljenega davka na dodano vrednost. Osumljenec je v tem obdobju ob prodaji kupcem izstavil račune za najmanj 145 motornih koles.

Knjižil manjše vrednosti

V poslovne knjige je knjižil manjšo vrednost, kot je znašala kupnina oziroma vrednost na kupčevem računu. Z nastalo razliko v ceni je zmanjšal obveznost za plačilo davka na dodano vrednost in se na ta način izognil plačilu več kot 36 tisoč evrov davka na dodano vrednost. Z izdajo računov ob prodaji motornih koles, na katerih so bili z namenom davčne zatajitve napisani nižji zneski od dejanskih, pa je storil kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Rezultat uspešne preiskave kaznivih dejanj je bilo tudi uspešno sodelovanje z DURS DU Brežice, kjer so opravili inšpekcijski pregled, ugotovili opisane nepravilnosti in dejanja ustrezno naznanili pristojnim organom, so še zapisali v sporočilu za javnost Policijske uprave Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.