Slovenija > Črna kronika
67 ogledov

Izterjeval dolgove, ki nato nikoli niso prišli do upnikov

Zaseg orožja pri hišni preiskavi PP Maribor I
Mariborski policisti so zaradi suma poslovne goljufije aretirali izterjevalca dolga. Ta je dolg sicer izterjal, a denarja nato nikoli ni nakazal upnikom.

Letos in lani naj bi osumljenec, ki je tudi odgovorna oseba dveh pravnih oseb, več oškodovanim družbam zagotovil, da bo v njihovem imenu izterjal dolg v skladu s sklenjeno pogodbo. Po prejemu izterjanega zneska pa tega delno oziroma v celoti ni nakazal upnikom. "S takšnim načinom sta si obe družbi oziroma odgovorna oseba družb pridobila veliko protipravno premoženjsko korist," je pojasnil predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Mariborski policisti so pri osumljencu prav zaradi suma goljufij opravili tudi hišni preiskavi v Maribor in Ljubljani, kjer pa so poleg poslovne dokumentacije zasegli še več kosov strelnega orožja z naboji. Ob tem pa so policisti ugotovili, da naj bi izterjevalec dolgov kršil tudi delovno-pravno zakonodajo (kršitev temeljnih pravic delavcev in delo na črno) ter povzročil kazniva dejanja zoper javni red in mir (nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva).

Po zaključenem pridržanju so policisti odgovorno osebo družb privedli k preiskovalnemu sodniku  Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.

Zaseg orožja pri hišni preiskavi  | Avtor: PP Maribor I PP Maribor I
Zaseg orožja pri hišni preiskavi  | Avtor: PP Maribor I PP Maribor I

Komentarjev 2