Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Iztiril priljubljen turistični vlak

Žurnal24 main
Na priljubljeni turistični železniški progi je iztiril vlak. Ali je bil v nesreči, v kateri sta umrla dva človeka, veliko pa je bilo težje poškodovanih, udeležen tudi kak slovenski turist, še ni znano.

Na severovzhodu Portugalske, v bližini mesta Braganca, je iztiril potniški vlak, pri čemer sta umrla dva človeka, najmanj 25 pa je bilo ranjenih. Medtem mediji poročajo, da je iztirjenju sledila eksplozija, ki je odjeknila v prvem vagonu vlaka.

Reševalci iz razbitin rešujejo ukleščene potnike
Na vlaku, ki je vozil na eni od priljubljenih turističnih linij, je bilo v času nesreče 47 ljudi, od katerih naj bi jih bilo deset huje poškodovanih in so v kritičnem stanju. Lokalna radijska postaja Ansiaes pa je poročala, da je v nesreči najverjetneje umrl otrok. Kot je povedal predstavnik gasilske brigade, ki je na kraju nesreče, Carrazeda de Ansiaes, je nekaj potnikov še vedno ujetih v razbitinah vlaka.

Več kot sto gasilcem, ki rešujejo ujete potnike, so na pomoč priskočili tudi štirje helikopterji, s katerimi so do bolnišnic prepeljali najhuje poškodovane potnike. Vlak je bil na poti iz Tue v Mirandelo, iztiril pa je nekaj minut po 13. uri po srednjeevropskem času.

Ta železniška proga je med turisti izjemno priljubljena, saj prečka reko Tua, potnikom pa ponuja tudi spektakularen razgled na vinorodno pokrajino Douro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.