Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Iztiril tovorni vlak

iztirjenje, tovorni vlak
1/8
Žurnal24 main
Na postaji Ljubljana - Vižmarje na progi Ljubljana–Kranj je iztiril tovorni vlak. Pri tem nihče ni bil ranjen. Proga bo zaprta do predvidoma tretje ure.

Informacijo, ki nam jo je posredoval bralec, je za zurnal24.si potrdil tudi tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek.

Dejal je tudi, da se je iztirjenje zgodilo okoli enajste ure. V dogodku pa naj ne bi bilo poškodovanih. Trenutno se opravlja ogled skupaj s pristojnimi službami za obravnavo tovrstnih dogodkov, tako da vzrok in materialna škoda še nista znana, so sporočili iz PU Ljubljana.

Fotografija si oglejte v GALERIJI.

Na Slovenskih železnicah so za zurnal24.si dejali, da je vlak s 19 praznimi vagoni, ki je vozil iz Ljubljane v smeri Jesenic, iztiril pri uvozu na železniško postajo Ljubljana - Vižmarje. Pri tem sta iztirila dva prazna vagona. Predstavniki SŽ na kraju dogodka še preiskujejo, zakaj se je zgodilo iztirjenje.

Na spletni strani Slovenskih železnic so zapisali, da je med postajama Medvode in Ljubljana zaradi izrednega dogodka organiziran nadomestni prevoz potnikov. Ta naj bi trajala vse do 15. ure.

To je že druga nesreča na Slovenskih železnicah v zadnjih dneh. V nedeljo ponoči je, kot smo poročali, v Ljubljani iztirila lokomotiva. Gorivo je začelo takoj iztekati v Ljubljanico. Dve človeka sta bila pri tem poškodovana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.