Slovenija > Črna kronika
3731 ogledov

Iztiril vlak, železniška proga zaprta

Železniški tiri
Vzrok nesreče še ni znan.

V predoru Hrastovlje na železniški progi proti Kopru je popoldne iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, pri čemer nihče ni bil poškodovan, je potrdil predstavnik policijske uprave Koper Dimitrij Marušič. V Slovenskih železnicah bodo po ugotovitvi škode poskušali čim prej ponovno vzpostaviti promet na progi.

Kot je pojasnil Marušič, vzrok nesreče še ni znan, saj ogled kraja še poteka in so pristojne službe na samem kraju dogodka. Po prvih informacijah naj bi iz poškodovanih vagonov iztekel kerozin.

Tudi generalni dirketor Slovenskih železnic Dušan Mes je potrdil iztirjenje vagonov. "Zdaj delamo vse, da se to čim prej sanira, se pravi da se odstranijo tisti vagoni, ki so nepoškodovani, iz tistih poškodovanih pa, da se čim prej prečrpa gorivo," je dodal.

Po tem si bodo ogledali obseg škode, nakar bodo poskusili ponovno vzpostaviti pretočnost proge. Kdaj bo spet mogoče vzpostaviti promet na omenjeni železniški progi, Mes ta čas še ni mogel oceniti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • florijan 22:58 26.junij 2019.

    To vsekakor ni hec. Je resna zadeva, ki terja veliko denarja za sanacijo in je velik rizik za okolje, vključno s kontaminacijo pitne vode. Ne glede na vzrok nesreče. Razmišljam o možnosti, da se na območju zaledja vodnega vira Malni ...prikaži več lahko zgodi nesreča z letalom ali zalogo goriva za vozila vaj na Počku (vodni vir Malni, voda za občino Postojna, Pivka in delno Ilirska Bistrica, razvojno tudi za Kras in obalo). Rižanski vodovod lahko trenutno zagotovi rezervo, Kaj pa Kovod Postojna?????????????

  • ode 17:40 26.junij 2019.

    Namerno nastavljena cokla?

  • mizimazi 19:42 25.junij 2019.

    Tko pa to zgleda ce lobiji za 2 tir sabotirajo SŽ...