Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Izvršitelja ni dočakal živ

Žurnal24 main
Policisti sodnemu izvršitelju nudili asistenco. Na silo vdrli v stanovanje, grozila nevarnost eksplozije plina. Oseba še pred njihovim prihodom storila samomor.

Ker se oseba, pri kateri je hotel sodni izvršitelj opraviti uradno dejanje, ni odzvala na klice in ni hotela odpreti vrat, so izvršitelju na pomoč prišli murskosoboški policisti.

Neuradno smo izvedeli, da si je zaradi deložacije življenje vzel 60-letni domačin, ki si je pred 15 leti od soseda izposodil nekaj deset tisoč nemških mark, a jih ni vrnil, zato ga je sosed tožil in na sodišču zmagal. Deložacija naj bi bila zaradi pravnomočne izvršbe dolga. Se pa zdaj že pokojni ni strinjal z izrečeno sodbo, zato je sodnika javno obtožil podkupovanja. Ta ga je nato tožil zaradi obrekovanja in 60-letnik bi moral sodniku izplačati odškodnino.

Po nasilnem vstopu v hišo danes dopoldan so sodni izvršitelj in policisti zaznali močan vonj po plinu, zato so se iz hiše umaknili.

 

Izvršitelju pripravljal veliko eksplozijo
"Policisti so takoj po prihodu iz hiše zaradi nevarnosti eksplozije plina kraj zavarovali in omejili dostop do kraja. Strokovnjaki distributerja električne energije so zaradi nevarnosti eksplozije odklopili električno napetost. Na kraj so prišli tudi gasilci, ki so po izklopu električnega omrežja vstopili v objekt. Odkrili so dve plinski jeklenki, iz katerih je uhajal plin. Jeklenki so zaprli in prostor prezračili. V istem prostoru so na prižganem električnem grelniku našli tudi plastično posodo, ki se je zaradi temperature stalila, vnetljiva snov (bencin) pa je stekla po štedilniku in prostoru. Do eksplozije kljub iztekanju vnetljive tekočine ni prišlo," so sporočili s PU Murska Sobota.

Storil samomor
Ko so lahko vstopili v objekt, so ugotovili, da je oseba, do katere je hotel priti izvršitelj, storila samomor z obešanjem. Zdravnik ni našel znakov nasilne smrti, odredil pa je medicinsko obdukcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.