Slovenija > Črna kronika
63 ogledov

Jadralni padalec nenadoma umrl

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Včeraj malo pred 15. uro je na območju Kobariškega Stola umrl jadralni padalec.

Jadralni padalec je še povsem običajno skupaj s svojimi športnimi prijatelji prispel na vzletišče na območju Kobariškega Stola. Normalno se je z jadralnim padalom spustil v dolino, nato pa prisilno pristal, ker mu je postalo slabo.

To je po radijski zvezi sporočil skupini, s katero je bil na vzletišču. Po tem se je kontakt z njim prekinil.

Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tolmin in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Območje so preiskali in pogrešanega padalca žal našli mrtvega. Vzrok njegove smrti bo pokazala obdukcija.

Zgrudil se je pri sestopu

Moški, ki je s Kobariškega Stola poletel v skupini 14 nemških jadralnih padalcev, je po približno 20 minutah letenja predčasno pristal na območju, ki se nahaja nad vasjo Borjana. Nato se je peš odpravil proti omenjeni vasici, poroča STA.

Za pogrešanim je v popoldanskih urah stekla iskalna akcija pod vodstvom bovških policistov, tolminski gorski reševalci so ga našli našli nekaj čez 19. uro ob gozdni poti nad vasjo Borjana. Njegov nahrbtnik z jadralnim padalom so našli na gozdni poti, približno 100 metrov nad mestom, kjer se je zgrudil in obležal mrtev.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.