Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Janković ni prišel pričat

Igor Bavčar in Boško Šrot Žurnal24 main
Sojenje Šrotu in Bavčarju. Tožilstvo predlaga podaljšanje začasnega zavarovanja premoženja. Janković danes ni prišel pričat.

Janković, sicer nekdanji predsednik uprave Mercatorja, je v zaslišanju na ljubljanskem okrožnem sodišču enkrat že potrdil, da je ovadbe zaradi domnevno spornih poslov vložil prav on, potem ko je o tem prejel anonimko.

Sodišče ga je znova povabilo na zaslišanje, da odgovori še na nekaj vprašanj, a danes ni prišel, saj je bil zadržan zaradi službenih obveznosti. Predvidoma bo zaslišan prihodnji torek.


V začetku julija naj bi sicer po nekaterih interpretacijah potekel rok za zavarovanje Bavčarjevega in Šrotovega premoženja. Ker se pred koncem sojenja pričakuje še predstavitev izvedenskega mnenja in se sojenje takrat še ne bo končalo, je tožilec Jože Kozina predlagal podaljšanje začasnega zavarovanja premoženja.

Prebrali prisluh pogovora s hčerko


Iz danes prebranih listinskih dokazov je sicer razvidno, da je policija v času preiskave prisluškovala telefonskim pogovorom Šrota in Bavčarja, danes pa sta bila prebrana tudi dva prepisa prisluhov, med drugim Šrotov pogovor z Zvonko Dečman iz tajništva uprave Pivovarne Laško. Med pogovorom sta sogovornika nekaj besed namenila tudi načrtovani prodaji delnic Istrabenza in ustanovitvi Plinfina.

Prebran je bil tudi prisluh pogovora, ki ga je imel Bavčar s hčerjo Špelo Bavčar. Ta ga je avgusta 2009 poklicala in mu povedala, da mora plačati približno devet tisoč evrov davka od dobička, to pa naj bi bilo posledica nakazila denarja na njen bančni račun.

Po koncu današnje obravnave je Bavčar dejal, da je hčeri res posodil denar, vendar pa se ne spomni, za kakšen znesek je šlo, saj je od tega minilo že pet let. Bavčarjeva hči naj bi bila naslednji teden na željo sodišča tudi zaslišana, odvetniki pa so po koncu branja prisluhov sicer izrazili dvom, da so bili ti pridobljeni na zakonit način.

Ponovno bi zaslišali Zorka

Obramba je danes predlagala tudi ponovno zaslišanje sedanjega predsednika uprave Pivovarne Laško Dušana Zorka, saj naj bi Zorko kriminalistu, ki je preiskoval prodajo delnic Istrabenza, po Šrotovih navedbah dal denarno nagrado.

 
Komentarjev 1
  • mmiillaann 16:35 27.junij 2013.

    "Janković ni prišel pričat"Lažnivci nimajo kaj pričati.