Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Jasnovidki grozili z negativnim urokom

Krogla jasnovidke Shutterstock
Primer goljufije v Ljubljani: "jasnovidki" z grožnjo, da bosta priklicali negativen urok, izsilili izplačilo 31 tisoč evrov.

Bežigrajski policisti so ovadili 33- in 45-letno Ljubljančanko, ki sta osumljeni goljufije.

Ženski, ki sta jo "jasnovidki" oškodovali, sta se predstavili kot jasnovidki, ki bi ji lahko pomagali odpraviti negativne dogodke iz preteklosti.

Od oškodovanke sta pridobili potrebne informacije o njenih življenjskih okoliščinah, s katerimi sta nato oškodovanko prepričali, da ji bosta pomagali premagati negativni urok, vendar pa mora oškodovanka za to plačati določeno vsoto denarja.

Zneski vse večji

Najprej jima je plačevala po 200, 400 evrov, kasneje pa po 1000, 1500, 5000. Oškodovanka jima naposled ni več hotela plačevati, pa sta ji zagrozili, da bosta nad njo znova priklicali negativen urok, po katerem se ji bo v življenju slabo godilo.


Skupno sta ji vzeli 31 tisoč evrov.

Komentarjev 6
  • Kofetkarica Katka 21:12 09.februar 2012.

    Ja, ti dve pa že nista bili jasnovidni. Bi potem vedeli đe vnaprej, da bosta sedeli.

  • HiTech3 15:40 09.februar 2012.

    S poslovnega vidika, je prodajanje "duhovnih uslug" genialno. V bistvu sploh nimaš nobenega produkta (prodajaš meglo in nič drugega), v zameno pa lahko to mastno računaš svoje "metafizične storitve". Rabiš samo še kopico naivnih, neukih, zabitih in včasih žal že ...prikaži več kar malo retardiranih odjemalcev in biznis začne laufat. Takih "bistrih potrošnikov" pa je očitno še zelo veliko.

  • allstarr111 15:27 09.februar 2012.

    Ejga spremenla se boš u patuljko, če nedaš pare :)