Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Je begosumen ali ne?

Plakat, arja vas, nesre%C4%8Da Žurnal24 main
Preiskava. Povzročitelja prometne tragedije pri Arji vasi naj bi vendarle zaslišal sodnik.

"Celjsko tožilstvo bo predvidoma danes, zagotovo pa v naslednjih treh dneh, odločalo o tem, ali naj preiskovalnemu sodniku predlaga odreditev pripora za Branka Mačka, osumljenega, da je z vožnjo v napačno smer vinjen zakrivil smrt treh mladih ljudi na štajerski avtocesti pri Arji vasi," razkriva naš vir blizu celjskega tožilstva.

Duhovnikova naj bi predlagala le delovno skupino za varnost, ne pa tehničnih rešitev.
Franci Matoz, odvetnik

 

Starši, ki so 2. oktobra v prometni nesreči izgubili otroke, so prejšnji teden tožilstvu predložili dokaze, da povzročitelj prodaja premoženje, zaradi česar naj bi bil begosumen. "O vložitvi predloga za odreditev pripora bo odločeno, ko bomo prejeli ugotovitve Policijske uprave Celje, ki ji je bilo naloženo preveriti utemeljenost navedb," pravijo na celjskem tožilstvu.

Zaslišanje in ovadba
Ali bo Branka Mačka poslal v pripor, bi lahko odločil že preiskovalni sodnik, ki naj bi ga danes dopoldne prvič zaslišal. Maček bi moral stopiti predenj že 19. oktobra, pravi naš vir, a se je takrat opravičil, da je nezmožen zaslišanja, ker se zdravi v psihiatrični bolnišnici.

"Kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti smo prejeli 18. novembra in tožilska odločitev še ni bila sprejeta," pa z ljubljanskega tožilstva odgovarjajo na vprašanje, ali bodo začeli s kazenskim pregonom predsednice uprave Darsa Mateje Duhovnik, ki so jo kazensko ovadili svojci umrlih v tragediji.

 

Z vsebino ovadbe nisem seznanjena in je ne morem komentirati.
Mateja Duhovnik, predsednica uprave Darsa

 

Očitajo ji, da ni odredila ustreznih ukrepov, ki bi preprečevali vožnjo v napačno smer. "Vodilnim na Darsu bi morali poleg plačilnih list izročati še mrliške liste vseh, ki vsak mesec umrejo v nesrečah na avtocestah. Šele ko bi mrliških listov zmanjkalo, bi vodilni vedeli, da delajo dobro," pravi Alojz Kračun, eden od treh ovaditeljev, ki pričakujejo obtožnico, ki ovadeni grozi z do 15 leti zapora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.