Slovenija > Črna kronika
1971 ogledov

Je bil tudi pri vas na delu ta goljuf?

denar iz denarnice, denarnica, evri, evro Nik Rovan
Z območja Celja poročajo o goljufiji, ki jo je izvedel 29-letni moški, doma z območja Lenarta. Sumijo, da je lahko oškodoval še koga.

Celjske policiste je v torek občan doma z območja Celja obvestil, da ga je 29-letni moški z območja Lenarta ogoljufal za dobrih 12.000 evrov.  

Devetindvajsetletnik je občanu obljubil ugodno prenovo centralne napeljave in mansardnega stanovanja. Ker je bil kot izvajalec ugodnejši od vseh ostalih izvajalcev, ki so občanu izstavili predračune, mu je občan začel plačevati avanse za dobavo materiala. Osumljeni je občana prepričal tudi v to, da mu posodi plačilno kartico s PIN kodo. Osumljeni je kartico koristil v eni od igralnic na območju Celja. Za nameček je osumljeni oškodovanega prepričal še za nakup vrednejšega telefona, ki naj bi ga potreboval za poslovanje v svojem podjetju. 

Ko je osumljeni od občana zahteval še plačilo dodatnih 300 evrov, se je oškodovani občan po pomoč obrnil na policijo. Policija je osumljenca prijela pri predaji gotovine in mu odvzela prostost. Med hišno preiskavo so pri osumljenem zasegli več dokazil o goljufiji. 

Osumljeni moški je bil za ista kazniva dejanja že sedemkrat pogojno obsojen in je bil v času izvrševanja navedenih kaznivih dejanj na prestajanju pogojne zaporne kazni. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 

Obstaja verjetnost, da je osumljeni na celjskem območju ogoljufal še koga, zato policija poziva morebitne oškodovance, da se oglasijo na Policijski postaji Celje in podajo prijave. 

Komentarjev 3
  • Onlytime 14:51 02.avgust 2017.

    Zakaj sploh pišete o tem? Če je nekdo tako neumen, da da nekomu svojo plačilno kartico in PIN kodo, potem mu ni pomoči. Policija naj se ne bi s tem niti ukvarjala. Saj mu je sam dal vse. Denar, kartico, ...prikaži več kodo... v čem je prekršek? Torej "na, tu imaš. Lahko uporabljaš." Mene bi bilo to sram prijavit policiji.

  • Avatar Džoser
    Džoser 14:22 31.julij 2017.

    Na tako foro me ne morejo dobiti,ker sem sam gradbenik in znam ločiti pošteno ponudbo od nepoštene.Končna pa je podpisana pogodba z vsemi dokazili o registraciji firme ali sp-ja.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:43 24.julij 2017.

    Ampak ne vem kdo je zdaj bolj neumen,oškodovanec je pa res en bimbo