Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Je bil žrtev "nedolžnega" heca?

Zjutraj pri zdravniku, zvečer že mrtev. Krivda naj bi bila zlasti v alkoholu. (F Žurnal24 main
V petek so se v italijanski Padovi tisoči še zadnjič poslovili od 19-letnega Domenica Mourantonia. Njegovo skrivnostno smrt, ki se je zgodila minuli vikend, še vedno preiskujejo, oče pokojnega pa poziva k resnici, piše Il Fatto Quotidiano.

Preiskave se nadaljujejo, je pa še vedno veliko neodgovorjenih prašanj o tem, kaj se je v noči desetega maja dogajalo v sobi milanskega hotela Da Vinci, kjer je Domenico Mourantonio preživel svoje zadnje trenutke. Bil je namreč na študentskem izletu za obisk Expa s svojimi sošolci, kjer je desetega maja padel s petega nadstropja in umrl. Zvečer so se sošolci skupaj zabavali, njegovo izginotje pa so odkrili šele zjutraj, ko ga ni bilo v spalnici. Truplo naj bi našel eden od profesorjev, ki je takoj po odkritju doživel hudo slabost. Reševalci ob prihodu mladostniku niso mogli več pomagati, lahko so le potrdili njegovo smrt.

Odvajalo, alkohol

Skupina preiskovalcev se je osredotočila na presikovanje dogajanja med 5. in 7. uro zjutraj. Ob 5. uri si je namreč Domenico še izmenjaval sporočila s prijatelji prek Whatsapp, med 5. in 7. uro pa je sodeč po obdukciji umrl. Želijo odgovoriti predvsem na vprašanje, zakaj je padel z okna. Preiskovalci so izključili nesrečo, saj je okno od tal dvignjeno za meter in deset centimetrov. Glede na okoliščine so izključili tudi samomor. Še najbolj se nagibajo k teoriji, da je bil za trgično smrt kriv ponesrečen hec njegovih prijateljev.

Zaradi tega je bilo zaslišanih 14 študentov, saj naj bi po poročanju Corriere della Sera fantu v pivo dali odvajalo. To naj bi se zgodilo med zabavo mladostnikov v hotelu, kjer naj bi spili tudi veliko alkohola. Domenico naj bi namreč želel v toaleto, ki pa je bila zasedena. Sicer preiskovalci ne želijo potrditi navedb medijev, saj preiskava še vedno teče. Poleg tega še vedno čakajo biokemične analize, ki bi potrdile, kaj je Domenico zaužil. Policisti sicer ne izključujejo možnosti, da je zaužil odvajalo, dodajajo pa, da bi lahko tragično smrt povzročila tudi sama zloraba alkohola. Vprašanje ostaja, zakaj njegovi sošolci niso opazili njegovega izginotja. To pojasnjujejo z dejstvom, da so tudi oni veliko spili in tako globoko zaspali, da niso videli ali slišali ničesar. Ena od skrivnosti, ki jo je treba pojasniti, je tudi, zakaj je bilo truplo polno modric. Ena od teorij je, da ga je nekdo poskušal rešiti, medtem ko je zdrsel skozi okno. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.