Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Je moril neprišteven?

Hribernikov zvonec Fotosmedija
Hribernikov zagovornik obrambo gradi na neprištevnosti. Tožilstvo ga bremeni umora z nizkotnimi nameni.

Po številnih predobravnavnih narokih se je včeraj na mariborskem okrožnem sodišču začelo sojenje Danijelu Hriberniku, ki je lani poleti v Svečini umoril svojo partnerico Katarino Sernec. Sodnica Barbara Nerat je k pričanju povabila 12 prič. Nekaj od teh je bilo v sorodu z obdolženim Hribernikom, zato so pričanje odklonile.

Pričala je tudi Nada Jug, sedanja skrbnica obeh otrok Hribernika in Sernečeve. Ta je edina potrdila, da je Hribernika večkrat videla vinjenega, medtem ko preostale priče tega niso vedele povedati. Jugova je dejala, da je bila dan pred tragedijo Sernečeva pri njej na obisku. Dejala ji je, da je Hriberniku rekla, naj vzame svoje stvari in se odseli k mami v Svečino, saj da tako naprej več ne gre. Jugova je sklepala, da je vzrok alkohol.

"Za takšen vbod sila ni potrebna"

Pričal je tudi sodni izvedenec patolog, ki je potrdil, da je bila vzrok smrti izkrvavitev iz vbodne rane. Ni mogel potrditi, ali gre za kuhinjski nož ali ne, vendar pa je dejal, da glede na zbrane dokaze in glede na kraj zločina sklepa, da je šlo za ta nož.

Tožilec ga je vprašal, ali bi takšno rano v dolžini nekaj več kot 18 centimetrov lahko povzročila močno vinjena oseba, je dejal, da za takšne vrste vboda ni potrebna velika moč, sploh če je nož oster.

Hribernikov zagovornik je patologa spraševal tudi o učinku zdravil v kombinaciji z alkoholom na vedenje posameznika. Hribernik ima namreč raka na žrelu, zato mora jemati zdravila. Ker obrambo gradi na neprištevnosti, hoče dokazati, da je alkohol z zdravili še potenciral agresijo. Patolog tega ni ne potrdil ne ovrgel. Prihodnji teden se glavna obravnava tako nadaljuje s pričanjem sodnega izvedenca psihiatra in izvedenca sodne medicine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.