Slovenija > Črna kronika
160 ogledov

Je Pajić izkoristil nepazljivost sodišča?

Elvis Pajić Fotosmedia
Moral bi v pripor, a ga ne najdejo. Za njim razpisali tudi mednarodno tiralico.

Mariborsko sodišče je Elvisa Pajića minulo sredo obsodilo na enoletno zaporno kazen, ker ga je spoznalo za krivega povzročitve lažje telesne poškodbe. Minulo jesen je bil namreč vpleten v strelsko-pretepaški obračun v Miklavžu na Dravskem polju. In droga naj bi bila povod, da je Pajić proti Alenu Belcu, Mateju Škofiču in Marku Tanevskem uporabil pištolo, nakar ga je trojica pošteno pretepla.

Sodišče je sklepalo, da je pištolo uporabil v samoobrambi, poskus uboja prekvalificiralo v lažjo telesno poškodbo, Pajiću prisodilo eno leto zapora in mu odpravilo pripor. Na takšno odločitev se je tožilstvo seveda pritožilo.

Malomarnost ali res niso vedeli?

Hkrati pa zoper Pajića teče še en kazenski postopek, kjer mu tožilstvo očita neupravičen promet s prepovedanimi drogami. "Na predlog okrožnega državnega tožilstva je sodišče 28. marca zoper Pajića odredilo pripor iz razloga ponovitvene dejavnosti," so nam sporočili z mariborskega sodišča.

In tu je nastopila težava. Od srede do petka je imel namreč Pajić dovolj časa, da se je organom pregona očitno spretno izmuznil. Vodja mariborskih tožilcev Drago Šketa nam je povedal, "da Pajića v priporu ni", sodišču pa tako ni preostalo drugega, kot da je "za obtoženim razpisalo tiralico in mednarodno tiralico ter odredilo evropski nalog za prijetje in predajo", so nam še povedali na mariborskem sodišču.

Komentarjev 2
  • graff 08:20 02.april 2014.

    Ampak slika je provokacija. Ne vem, kaj ima policija z pobeglim obsojencem? Namesto, da bi bila prikazana fotografija pristojnega sodišča, podtaknete sliko s policisti. Vse skupaj je tako, kot bi denimo zaradi težav neke gradbene firme, na sliki prikazali lastnika vulkanizerstva.

  • zavesten 23:12 01.april 2014.

    glede na podkupljivost sodnikov,tudi sam sem jim nekaj dal se v Mariboru da vse dogovorit da so vsi zadovoljnio.Šketa se napravlja in enako dobi...to je dejstvo,ne nakladanje.....dajte no to je Štajerska in policaji imajo najrajši denar...da ščitijo žalostno državo oz.je ...prikaži veče čez par mesecev ne bo več.to je dejstvo,čez par mesecev bodo ti žalosti miličniki z romuni pred lidlom prosili za kruh za svoje otroke....pride pride....naš čas..LAKAJI TATOVOV...