Slovenija > Črna kronika
83 ogledov

Je umorila svojo hči?

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Dragici Jalševec iz Loga pri Brezovici obtožnica očita, da je leta 2003 s strelom v glavo v domači kuhinji umorila svojo 21-letno hčer Uršulo.

Na sojenju Dragici Jalševac, ki ji obtožnica očita, da je 7. februarja 2003 s strelom v glavo v domači kuhinji v Logu pri Brezovici umorila svojo 21-letno hči Uršulo, so kot priče nastopili njeni ožji družinski člani.

"Takšnih mater in družin, kot je naša, je malo. Uršula je bila idealna sestra, ki bi jo še zmeraj rad imel ob sebi, a na žalost ne morem,” je kot prva priča na včerajšnjem sojenju na ljubljanskem okrožnem sodišču povedal Miha Jalševac, brat umorjene in sin obtožene Dragice, ki skupaj s svojo družino prebiva v isti hiši kot starša. Ko je usodnega večera slišal pok, je bil v zgodnjih prostorih, mati, ki je iz kuhinje zavpila, naj pokličejo rešilca, pa je videl sklonjeno nad sestro. “Ne verjamem, da je zmožna to narediti. Če bi sumila, da je zmožna, ji svojih otrok ne bi zaupala v varstvo," je zagotovila Mihova žena Tina, ki je še pojasnila, da sta imeli Dragica in pokojna Uršula normalne odnose in sta si zaupali.

Strel od zunaj ali znotraj?
Umor je dodobra pretresel Log pri Brezovici. Domači so ves čas trdili, da je študentko pedagoške fakultete usmrtil nekdo od zunaj, a v tem primeru bi se morala krogla zariti v zid ali ostati v kuhinji, pa je ni bilo. Policisti so torej podvomili o tem in sklepali, da je bila krogla izstreljena v notranjosti, čeprav morilskega orožja in tulcev niso našli. Preiskava pa je pokazala tudi, da je bila ustreljena v glavo iz neposredne bližine, medtem ko naj bi pomivala posodo. Kazensko ovadbo zoper mater so vložili na podlagi smodnika, ki naj bi ga našli na njenih dlaneh. Obtožena Dragica, sicer zelo verna, je ves čas sojenja jokala.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.