Slovenija > Črna kronika
76 ogledov

Je upokojeni policist moril?

Gostinski lokal na Ptuju Fotosmedia
Patolog: vzrok smrti izkrvavitev. Delavec: trupla zjutraj nisem videl.

Na ptujskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje upokojenemu policistu Milanu Volgemutu, ki bi naj decembra lani v gostilni Deka umoril gostilničarja Branka Klinca. Tožilstvo sicer še ni podalo obtožnice in predlagalo kazni za Volgemuta, saj se slednji ni hotel pogajati niti pri preiskovalnem sodniku niti na predobravnavnem naroku.

"Nisem opazil trupla"

Danes je na sodišču pričal delavec, ki je zaposlen pri družbi Deka, v lastništvu Klinčevih hčera. Strugar, ki je kritičnega dne oziroma naslednje jutro po streljanju prišel zjutraj ob pol sedmih v službo ni posumil, da bi bilo kaj narobe. "Vstopil sem skozi glavna vhodna vrata, ki so bila odklenjena, v temi šel skozi gostilno v delavnico. V temi sem opazil, da je nekaj na tleh, vendar na to nisem bil pozoren," je opisal delavec in razložil, da je Klinc včasih v gostilni hranil kakšne pakete, ki so jih delavci kasneje odnesli. Na vprašanje, ali se mu ni zdelo nenavadno, da so vhodna vrata bila odklenjena, je rekel, da ne, saj je Klinc ponavadi ob takšnem času zjutraj že bil v gostilni.

Pet strelov

Sodni izvedenec, patolog Milan Krajnc, je dejal, da je Branko Klinc umrl zaradi izkrvavitve. "Pri obdukciji smo našli 5 vstopnih in 3 izstopne strelne rane," je dejal Krajnc. Klinc je tako utrpel pet strelov, enega v desno bočno stran, dva v levo bočno stran, enega spredaj v trup in enega v nogo. Kot je pojasnil Krajnc, vrstnega reda strelov ni bilo mogoče ugotoviti. Je pa potrdil, da se je Klinc v času streljanja gibal, kar nakazujejo rane, ki jih je utrpel. Kot je pojasnil, je krvavitev mogla biti močna, da je umrl tako hitro, saj je ena krogla predrla tudi jetra. "Glede na izračun sem čas smrti umestil med drugo in tretjo uro zjutraj," je pojasnil Krajnc. 

Tulcev niso našli

Sicer poleg trupla tulcev niso našli, prav tako pa naj ne bi vedeli, ali je strelec na Klinca streljal s puško ali pištolo. Tako ostaja odprtih še nekaj vprašanj. Spomnimo, da so na prejšnjem sojenju nekatere priče znale povedati, da Klinc in Volgemut nista imela dobrega odnosa. Klinc je Volgemuta med drugim krivil tudi požara, ki naj bi ga po njegovem v gostilni podtaknil ravno Volgemut, kar je danes na sodišču povedal policist, ki je tistega dne zaslišal Klinca. Motiv za strelski obračun naj bi bil denar, nekateri govorijo tudi o sporu, ki sta ga Volgemut in Klinc imela pri lovski družini, katere člana sta bila oba. Tožilstvo sicer nima veliko dokazov, ki bi Volgemuta bremenili zločina. Sklicujejo se predvsem na strelne rokavice, na katerih so našli sledi smodnika. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.