Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

"Jedla" le svetlobo in se izstradala do smrti

svetloba Shutterstock
Švicarka se je izstradala do smrti, saj je verjela, da lahko preživi le ob svetlobi.

Navdih za tovrsten način življenja je Švicarka dobila v dokumentarcu Na začetku je bila svetloba, ki so ga prikazovali v švicarskih kinematografih leta 2010.

V njem dva moška trdita, da je možno preživeti le s svetlobo. Glavna "junaka" filma sta 62-letni švicarski doktor kemije Michael Werner in 83-letni jogi Prahlad Jani. Oba sta zatrdila, da lahko preživita le ob duhovnosti, hrane ne uživata.

Werner naj bi tako živel vse od leta 2001, Jani pa naj bi s tovrstnim prehranjevanjem začel že pred 70 leti – ne samo, da ni užival hrane, živel naj bi tudi brez vode.

Celo slino je izpljunila

Švicarka je že prvi teden diete iz jedilnika izključila hrano in vodo. Šla pa je celo tako daleč, da ni želela več pogoltniti svoje sline, ampak jo je raje izpljunila.

Po dveh tednih je sicer spet začela piti vodo, a njeno zdravstveno stanje je bilo že precej načeto. Svojim otrokom naj bi obljubila, da bo z radikalno dieto prenehala, če stanje postane še bolj resno.

Nekega dne pa se na telefon ni več javila. Otroci so vdrli v hišo in jo našli mrtvo, še poroča Dnevnik.hr. Obdukcija pa je pokazala, da je ženska umrla zaradi lakote.

Komentarjev 2
  • bojovi 13:38 26.april 2012.

    Pa to enostavno ni za verjet, berem ampak ne verjemem da so ljudje tako neumni. Ne morem verjet.

  • Amil Omanovic 06:33 26.april 2012.

    pa ne zaradi lakote,umrla je ker ni pila vode,,tekočina je pogonsko gorivo našega telesa,,