Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Jutri zadnja zaslišanja in pojasnila policije

Sodišče Ljubljana Saša Despot
Policija je za ponedeljek sklicala novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili izsledke obsežne kriminalistične preiskave organiziranega kriminala.

V petek je namreč več kot 350 policistov in kriminalistov izvedlo preko 70 hišnih preiskav in pridržalo več deset oseb. Čez konec tedna so potekala zaslišanja, nadaljevala se bodo v ponedeljek.

V petkovi policijski akciji, v kateri je sodelovalo več kot 350 policistov in kriminalistov, so pridržali okoli 60 osumljenih, a so do večera približno polovico že izpustili. V soboto in nedeljo so potekala zaslišanja, po katerih so preiskovalni sodniki v Ljubljani, Kranju in Kopru odredili pripor za okrog 20 oseb.

V Ljubljani zaslišanja še v ponedeljek

V Kranju in Kopru so z zaslišanji oseb, osumljenih prepovedane trgovine z drogami in orožjem, že končali, v Ljubljani pa se bodo zaslišanja nadaljevala še v ponedeljek.

Kriminalisti in policisti so v petkovi akciji v osrednji Sloveniji, na Gorenjskem in Primorskem opravili več kot 70 hišnih preiskav, v katerih so zasegli večjo količino prepovedanih drog in različnega orožja. Potem ko so prostost odvzeli več kot 60 osebam, so pridržanje odpravili za približno polovico od njih.

Nekatere še iščejo v tujini

Akcija je del obsežne kriminalistične preiskave, ki poteka od leta 2010, osumljene osebe pa naj bi sodelovale pri nedovoljenem trgovanju z orožjem in drogami.

Pridržani naj bi bili člani in voditelji več mednarodnih kriminalnih združb, ki so bile med seboj dobro povezane in so večinoma delovale na območju Balkana in več držav EU. Trgovale naj bi s prepovedanimi drogami in orožjem. Transporte naj bi organizirali v Sloveniji, v tujini pa so že prijeli in priprli več oseb, ki naj bi pri tem sodelovale.

Po petkovih hišnih preiskavah se po pojasnilih Generalne policijske uprave intenzivno nadaljujejo tudi ostala kriminalistična opravila v povezavi z največjo kriminalistično akcijo v Sloveniji. Med njimi so tudi forenzične preiskave zaseženih predmetov - orožja in večje količine neznane snovi, za katero obstaja sum, da je prepovedana droga.

Prav tako so slovenski policisti v stalnem stiku s tujimi varnostnimi organi, ker je bilo med zaključno akcijo nekaj osumljenih oseb nedosegljivih v Sloveniji in jih še iščejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.