Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Kajakaša umrla med treningom

Kajak umrlega kajakaša
1/2
Goran Kovačić/Pixsell
Včeraj so na Hrvaškem pri akumulacijskem jezeru Valići v bližini Reke odkrili trupli dveh športnikov, ki sta trenirala za pustolovsko tekmo.

Po poročanju hrvaških medijev sta umrla Dejan Ljubas in Dalibor Kalčić – oba izkušena športnika. S kajakom sta se spustila po Rječini.  Zakaj je prišlo do tragične nesreče, še ni povsem pojasnjeno, po prvih ugotovitvah pa naj bi se njuna čolna prevrnila zaradi vrtinca, ki se je ustvaril po manjšem jezu, so sporočili reški reševalci. Eden od njiju je bil v kajaku, drugi v gumenjaku.

"Gre za moja prijatelja, ki bi morala prihodnji teden organizirati tekmo. Spust je bil priprava, saj sta branila naslov," je za Novi list dejal vodja reške reševalne službe Vladimir Pausić.

Prvi so truplo enega od umrlih ob jezeru Valići opazili sprehajalci in obvestili policijo. Reševalci so kmalu našli še drugo truplo.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.