Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Kajdižu 6000 evrov zaradi napada policistov

Sodišče. Shutterstock
Branivoj Kajdiž, ki je bil poškodovan v spopadu med policijo in vaščani v Ambrusu, bo dobil šest tisoč evrov.

Tako je namreč danes razsodilo ljubljansko sodišče. "Gre za pravdo, kjer smo od Ministrtsva za notranje (MNZ) zadeve zahtevali odškodnino. Na strani Minisitrstva je intervencijo priglasila Zavarovalnica Triglav, kjer je imel takrat MNZ zavarovano odgovornost za stvari in dejanja njihovih uslužbencev. Po pregledu vseh podatkov, je zavarovalnica ugotovila, da mora plačati odškodnino za dejanja," je povedal odvetnik Kajdiža, Benjamin Peternelj.

Naj spomnimo

Kajdiž je bil leta 2006 v spopadu med policijo in vaščani Ambrusa, ki se je zgodil tistega večera, poškodovan. Policisti so po zatrdilih navzočih silo uporabili brez opozorila, čeprav je policija zatrjevala, da so nasilje začeli vaščani. Navedbe vaščanov, da je tistega večera nasilje sprožila policija, so med sojenjem potrdili tudi novinarji nekaterih medijskih hiš, ki so tisti večer prisostvovali dogodkom v Ambrusu.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.