Slovenija > Črna kronika
132 ogledov

Kalinić priznal vpletenost v 35 umorov

Žurnal24 main
Sretko Kalinić naj bi hrvaški policiji priznal vpletenost v 35 umorov. Poskušal naj bi si zagotoviti mesto na seznamu prič.

36-letni Sretko Kalinić je po informacijih srbskih virov priznal vpletenost v številne umore. Nanj naj bi pritiskali, da prizna umor bivšega šefa beograjske policije Boška Buhe.

"Priznal sem 35 umorov, a ne bi mi bilo težko priznati niti 36. Ampak niti zemunski klan niti jaz nismo imeli razloga, da bi ubili Buho," je dejal.

Za podrobnosti "minus" eno leto zapora
Kot sklepajo hrvaški in srbski mediji, Kalinić daje informacije v zamenjavo za uvrstitev na seznam prič. Zaradi vpletenosti v takšno število umorov se je zemunski klan poskušal rešiti Kalinića, a neuspešno. Miloš Simović in Kalinić bi morala sicer odsedeti 40 let za umor Zorana Đinđića.

A Kalinić naj bi se trenutno poskušal dogovoriti s srbskim tožilstvom. Pred časom je denimo izjavil, da bo za vsak nerešen primer tožilstvu predstavil vse podrobnosti, oni pa naj mu v zameno za to "odbijejo" leto zapora. Zaporne kazni sicer ne želi odslužiti v Srbiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.