Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Kam je šel denar od vstopnic?

NK Mura
1/7
Nino Verdnik
NK Mura 05. Kriminalisti zasegli dokumentacijo, računalnike in mobilnike.

"Kriminalisti so na upravi nogometnega kluba (NK) Mura 05 zasegli računalnik, ki ga je uporabljal prejšnji direktor. Zasegli so finančno in poslovno dokumentacijo, tudi pogodbe, pregledali so gotovinsko blagajno," pravi Nataša Horvat, predsednica kluba, ki je januarja zamenjala Miroslava Topiča.

Tri hišne preiskave

Murskosoboški kriminalisti so zaradi sumov kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete včeraj na več naslovih fizičnih in pravnih oseb v Pomurju opravili tri hišne preiskave. "Prva je bila opravljena na domu fizične osebe, drugi dve pa na sedežu dveh pravnih oseb. Pri preiskavah smo zasegli listinsko dokumentacijo in nosilce elektronskih podatkov – računalnike, mobilne telefone ..." pojasnjuje Jože Prša s Policijske uprave Murska Sobota.

750 tisoč evrov dolgov

"Kolikor mi je znano, kriminalisti preiskujejo tokove denarja v letih 2011 in 2012, predvsem jih zanima, kako je prihajal in odhajal denar od vstopnic za tekme, pa tudi kako se je pretakal evropski denar," pojasnjuje Horvatova. NK naj bi imel 750 tisoč evrov dolga, a po besedah predsednice kluba bilance še niso narejene zaradi pomanjkljive dokumentacije.

"Topič nam ni predal dokumentacije, kar pa je poslal, je bilo pomanjkljivo. Ves čas obstajajo sumi netransparentnega delovanja in hujših kršitev poslovanja," pa dodaja Robert Celec, predsednik klubskega nadzornega odbora, ki obstaja od novembra lani.

Junijska anonimka

Kriminalisti naj bi preiskovali Topiča in računovodkinjo kluba Katjo Prijol na podlagi anonimne prijave junija lani, vendar pa naj preiskava ne bi bila povezana z lanskim posojilom od podjetja Komunala Murska Sobota. Topič nam je povedal le, da bo v zvezi z dogajanjem izjavo za javnost podal v naslednjih dneh.

Komentarjev 3
  • Ronald Reagan 11:56 14.februar 2013.

    Finance so rumene???Hahahaha, no pa si me nasmejal...In to izjavi en ki preživi dan na Žurnalu, heheh.....

  • mph 11:11 14.februar 2013.

    Meni zadošča, da vidim na začetku "http://www.finance.si" pa vem, da ne bom kliknil. Namreč že zelo dolgo rumenega trač tiska ne berem.

  • MeršolLingvist 10:56 14.februar 2013.

    Upam, da tega ne boste zamolčali: http://www.finance.si/8333400/Sodi%C5%A1%C4%8De-je-odlo%C4%8Dilo-Zoran-Jankovi%C4%87-je-ravnal-koruptivno-pla%C4%8Dati-mora-kazen