Slovenija > Črna kronika
134 ogledov

Kamenik ponovno na prostosti

Kristijan Kamenik je širši slovenski javnosti znan kot osumljenec za štirikratni Žurnal24 main
Kristijana Kamenika, ki je osumljen šririkratnega umora pred 18 leti, so danes, nekaj pred poldnevo, predčasno spustil iz zapora v Lepoglavi pri Varaždinu. Junija bo moral spet na sodišče zaradi umorov v Tekačevem.

Na Hrvaškem je Kristjan Kamenik prestajal osemletno zaporno kazen zaradi tihotapljenja in prodaje 4,5 kilograma heroina. Iz zapora pa so ga izpustili pogojno, poroča STA. Kazen namreč velja do 10. marca prihodnje leto.

Junija spet na sodišče

Kamenika junija na celjskem okrožnem sodišču čaka predobravnavni narok, ko se bo moral zagovarjati za umore v Tekačevem leta 1997, ko so umrli 73-letna Frančiška Poharc, njen dve leti starejši mož Štefan ter njuni podnajemnici, 36-letna Helena Krušlin in njena 17-letna hči Viktorija.

Sodili že dvakrat, tretje sojenje prekinili

Zaradi umorov v Tekačevem so Kameniku sodili že dvakrat, tretje sojenje pa je bilo zaradi kaznivega dejanja na Hrvaškem prekinjeno za nedoločen čas. Prvo sodbo, ko je bil sicer  spoznan za krivega in obsojen na 20 let zaporne kazni, je vrhovno sodišče leta 2001 razveljavilo. V drugem sojenju, ki se je začelo leta 2003 je senat celjskega okrožnega sodišča sprejel oprostilno sodbo, saj so obstajali dvomi glede odtisa Kamenikovih športnih copat na kraju umorov. Tožilec Milan Birsa se je pritožil na Višje sodišče v Celju, ki oprostilno razsodbo leta 2004 razveljavilo.

Na tretjem sojenju leta 2007 je Kamenik zatrdil, da očitanega kaznivega dejanja ni storil, saj umorjenih ni poznal in nikoli ni bil v Tekačevem. Obravnave je celjsko okrožno sodišče nato prestavilo za nedoločen čas, saj so Kamenika priprli na Hrvaškem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.