Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Kanadčanki rešili življenje

Za 41-letnega Bohinjčana se je žaganje smreke končalo tragično. (Foto: Shutterst Žurnal24 main
Pogrešano 72-letno Kanadčanko so policisti in prostovoljci po intenzivnem iskanju našli ob gozdni poti ter ji tako rešili življenje.

Dvainsedemdesetletna Kanadčanka, ki je bila na obisku pri sestri v Zaplanini, se je v petek dopoldne odpravila na sprehod po gozdni cesti proti Taboru. Ker se do večera ni vrnila, so se svojci po pomoč obrnili na policijo.

Žalski policisti so še isti večer pregledali bližnjo okolico in pot, po kateri naj bi hodila, pri čemer jim je pomagal policijski helikopter. Ker pa je na območju gozd težko prehoden, poln prepadov in drugih nevarnosti, so zaradi varnosti iskanje nadaljevali zjutraj.

V soboto zjutraj so v obsežni iskalni akciji policistom pomagali gasilci vseh prostovoljnih gasilskih društev Občine Vransko, prostovoljci občani in člani Kinološkega društva reševalnih psov Celje.

Kanadčanko našli dehidrirano in obnemoglo, a živo

Okoli 11. ure so 72-letnico, ki je sladkorna bolnica, našli ob gozdni poti v smeri Čemšeniške planine, kjer je padla in si zlomila gleženj. Bila je močno dehidrirana in obnemogla, zato so ji na kraju nudili prvo pomoč, nato pa jo z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje in jo tam oskrbeli.

S Policijske postaje Žalec so še sporočili, da se za odziv in pomoč zahvaljujejo vsem, ki so v iskalni akciji sodelovali in dodali, da so z njihovo nesebično pomočjo uspeli rešiti življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.