Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Kanadski psiho pred sodnika

Luka Rocco Magnotta
1/5
Reuters
Kanadski psiho bo danes stopil pred sodnika. Proces izročitve bi se lahko zavlekel.

Danes bo pred sodnika stopil Luka Rocco Magnotta, ki so ga včeraj prijeli v berlinskem lokalu zaradi suma, da je grozljivo umoril 33-letnika v Kanadi.

Nemčija še čaka na zahtevo Kanade po izročitvi osumljenca, sodnik pa naj bi danes potrdil njegovo aretacijo. Proces izročitve pa bi se lahko zaradi zapletenih postopkov zavlekel za več mesecev ali celo let, čeprav imata državi podpisan dvostranski sporazum o izročanju. Postopek izročitve bi lahko zavlačeval sam Magnotta s številnimi pritožbami.

"Dobili ste me"

Na dan prihajajo podrobnosti včerajšnjega prijetja. Izkazalo se je, da je bilo za prijetje najbolj zaslužno budno oko lastnika spletne kavarne Kadirja Anlayislija.

"Sprva nisem bil prepričan, nato pa sem pogledal nekaj slik in videl, da je to zagotovo on. Govoril je francosko, dejal mi je 'monsieur' in želel je uporabiti internet," je dejal Kadir. Naznanil ga je policistoma, ki sta preverila Magnottove dokumente in ga prijela. Vse skupaj je potekalo zelo mirno. Dejal naj bi le: "Dobili ste me."

Nekatere dele telesa še iščejo

Medtem pa v Kanadi še naprej intenzivno poteka preiskava umora. Vseh delov trupla namreč še vedno niso našli. V stanovanju Magnotte so odkrili vzmetnico, premočeno s krvjo, in luže krvi. Torzo so našli v kovčku, dele telesa pa je poslal kanadski policiji in politikom.

Žrtev, 33-letni Jun Lin, je bil uspešen študent na izmenjavi. Magnotta naj bi se snemal, medtem ko se je spolno izživljal nad Linom, ga ubil in razkosal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.