Slovenija > Črna kronika
5389 ogledov

Kanin: Malo je manjkalo, pa bi se končalo tragično!

Kanin smučišče David Jug
Zunaj urejenega smučišča na Kaninu se je v nedeljo huje poškodoval 59-letni turni smučar z deljivo snežno desko, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Med hojo po poledeneli podlagi mu je zdrsnilo, med drsenjem si je poškodoval glavo. Moški ni nosil zaščitne čelade. Z vojaškim helikopterjem so ga odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Med hojo pod vrhom Kanina proti Prestreljeniškemu oknu na poledeneli podlagi je po ugotovitvah policije moškemu z območja Severne Primorske zdrsnilo in drsel je okoli sto metrov po snežišču, nato pa ga je vrglo preko skal na trdo snežno podlago, pri čemer je z glavo udaril na utrjeno snežno podlago. Zatem je ponovno drsel po snežišču okoli sto metrov proti smučarski progi Veliki graben, kjer je poškodovan obležal.

Moški na glavi ni nosil zaščitne čelade oziroma jo je imel pripeto na nahrbtniku, obute je imel deskarske čevlje. Na kraju nesreče je moškemu, ki je utrpel poškodbe glave, pomoč najprej nudila dežurna reševalna ekipa na smučišču. Nato so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski univerzitetni klinični center (UKC).

Policija je o nesreči obvestila preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo o gorski nesreči podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deljiva snežna deska oziroma splitboard se lahko uporablja kot smučke za turno smučanje ali se z zatiči sestavi v običajno snežno desko, so še pojasnili na novogoriški policijski upravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.