Slovenija > Črna kronika
1571 ogledov

Kanin: Smučar padel v brezno

smučišče Kanin PU Nova Gorica
Turni smučar je padel v približno 15 metrov globoko jamo.

Nesreča se je zgodila nekaj po 11. uri. Turni smučar je smučal izven urejenega smučišča in padel v približno 15 metrov globoko jamo in se huje poškodoval. Dvajsetletni italijanski državljan z območja Rima si je poškodoval glavo, sumijo pa tudi, da ima zlom leve stegnenice. 

Turnega smučarja so iz brezna potegnili pripadniki Gorske reševalne službe, ki so zaposleni na kaninskem smučišču, ter njihovi kolegi iz Bovca in prostovoljni gasilci iz Bovca, v pripravljenosti za morebitno posredovanje pa so bili tudi pripadniki Jamarske reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije.

Hudo poškodovanega turnega smučarja so po dobri uri in pol potegnili iz brezna in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Zaradi nesreče je bila za dobri dve uri zaprta proga in sedežnica Skripi, je povedal v. d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek, saj so reševalcem pomagali tudi vsi teptalni stroji. O padcu turnega smučarja pa jih je obvestil smučar, ki je bil v bližini in je nesrečo tudi videl.

Na policiji so tujo krivdo za nesrečo izključili, o vseh ugotovljenih dejstvih bodo bovški policisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.