Slovenija > Črna kronika
103 ogledov

Karba se noče opravičiti

Franc Rode (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Na sodišču jim ni uspelo doseči poravnave med kardinalom Francem Rodetom in novinarjem Dejanom Karbo ter časnikom Delo, zato se je začelo pravdanje.

Karba in Delo nista pristala na poravnavo, prav tako ne na opravičilo, ki ga zahteva Rode. Njegova zagovornica Nina Zidar Klemenčič pa je danes znova poudarila, da si zasluži oboje, saj je Rode, ko so vsi razpravljali o njegovem najintimnejšem življenju, doživljal hude duševne bolečine.

Rode toži Karbo zaradi serije člankov o Rodetovem domnevnem očetovstvu. Delo je avgusta 2012 objavilo zgodbo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo Stelzer, ki je leto pozneje v Nemčiji rodila sina Petra Stelzerja. Ta je za medije izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva.

Kardinal Rode je še isti dan odločno zanikal, da bi prelomil celibat, in izrazil pripravljenost na test očetovstva. Tega so opravili na univerzitetnem inštitutu v Münchnu, pokazal pa je, da Rode ni oče Petra Stelzerja.

Pričal bo tudi Stelzer

Prihodnjič bodo na sodišču zaslišani Rode, Peter Stelzer in njegova mama. Zagovornik Karbe Stojan Zdolšek pa je sodnici predal izjavo Tanje Brede Stelzer, v kateri prosi, naj se ji po objavi članka zagotovi pravna pomoč. Za objavo zgodbe se je odločila, ker je imela razmerje z duhovnikom in ne želi, da bi imelo takšno izkušnjo še katero dekle.

Komentarjev 24
  • dragec 09:44 07.april 2014.

    kako sta si podobna, sinek in njegov ati

  • Ferluci 08:39 07.april 2014.

    Bo pa plačal...ha ha ha. Očitno je dobil precej keša od naročnikov, da mu to ni problem.

  • sprehajalec 22:41 02.april 2014.

    Žurnalček, če je tebi fafanje samoumevno in očitno še pogoltneš, do leta 70 in filma Globoko grlo to ni bilo tako pogosto. Šele ta film je povzročil revolucijo na tem podrčju. Še sploh pa v katoliških deželah med kmečkim in ...prikaži več cerkvenim prebivalstvom to ni bilo v navadi.