Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Karner na obisk v Slovenijo

karner, doping Bundeskriminalamt
Mihael Karner po plačilu varščine prihaja tudi v Slovenijo.

Mihaela Karnerja so včeraj po plačilu varščine, ki naj bi znašala milijon evrov, izpustili na prostost. To nam je včeraj potrdil tudi odvetnik Roland Grilc, avstrijski zagovornik zakoncev Karner.

Prihaja v Slovenijo

Marko Bošnjak iz odvetniške družbe Čeferin je za zurnal24.si povedal, da se bo Mihael Karner v teh dneh odpravil tudi v Slovenijo. Po plačilu varščine se namreč lahko neomejeno giba. Kaj bo Karner delal v Sloveniji, nam ni uspelo izvedeti, prav tako ni znano, koliko časa se bo zadržal v domovini.

Ali ju bodo izročili ZDA, naslednji teden

Že naslednji teden pa naj bi bila po besedah avstrijskega odvetnika Karnerjevih Rolanda Grilca znano, ali bo Avstrija zakonca Karner izročila ZDA. Odločitev je namreč v rokah avstrijskega ustavnega sodišča, ki ima za to sicer čas do 30. aprila.

Prijeli so ju zaradi prodaje anabolikov

Zakonca Karner je avstrijska policija prijela v sodelovanju z ameriškimi in italijanskimi oblastmi. Na sumljivo dejavnost zakoncev so Avstrijo, kjer sta Karnerjeva živela, opozorile ZDA, ki zato tudi zahtevajo njuno izročitev.

Obtožnico je 3. marca 2010 izdalo okrožno sodišče v Massachusettsu, v njej pa zakoncema očitajo, da sta med letoma 2000 in 2008 prodala več sto tisoč odmerkov anabolikov. Na podlagi obtožnice je bil izdan tudi nalog za prijetje.

Izročitev ameriškim pravosodnim organom je že 11. januarja odobrilo deželno sodišče v Celovcu, na kar je obramba vložila pritožbo, a je višje sodišče v Gradcu sklep 6. marca potrdilo. Dokončno dovoljenje za izročitev je nato podalo še avstrijsko pravosodno ministrstvo. Obramba se je vmes pritožila še na vrhovno in ustavno sodišče, slednje pa je postopek izročitve začasno ustavilo, piše STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.