Slovenija > Črna kronika
169 ogledov

Karnerjeva iz pripora za 250.000 evrov

karner, doping Bundeskriminalamt
V sredo so iz avstrijskega pripora izpustili Alenko Karner, ki naj bi z možem vodila mrežo preprodajalcev anaboličnih steroidov. Neuradno: varščina naj bi znašala 250 tisoč evrov.

Višje sodišče v Gradcu je odločilo, da iz pripora lahko odide Alenka Karner. Ne sme zapustiti Avstrije, njen mož Mihael Karner pa ostaja v priporu. Po neuradnih podatkih, ki jih navaja časnik Delo, naj bi varščina znašala 250 tisoč evrov.

Ne bosta v kratkem izročena ZDA

Odvetnik Marko Bošnjak iz odvetniške družbe Čeferin je napovedal, da bo odvetniška ekipa Karnerjevih vložila pravno sredstvo na avstrijsko vrhovno sodišče, ki bo odločalo o zadevi. Informacije, ki so se pojavile v medijih po zaslišanju v Gradcu oziroma po seji sodišča v Gradcu, kjer so zavrnili pritožbe, češ da je sedaj na potezi samo pravosodno ministrstvo in da bosta zakonca v kratkem izročena ZDA, ne držijo, je dodal.


Zdaj bo odločalo vrhovno sodišče in če bo sodišče ugodilo Karnerjevim, bosta zakonca povsem prosta in zadeva ne bo prišla na pravosodno ministrstvo. Če pa ne bo ugodilo, potem sledi pravosodno ministrstvo in kasneje še morebitna pritožba na Evropsko sodišče za človekove pravice, je še pojasnil Bošnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.