Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Kazen zaradi čokolade usodna za 9-letnico

zloraba punčka iStockphoto
Prebivalce ameriškega mesta Boaz je pretresel primer devetletne Savannah Hardin, ki je umrla po tem, ko jo je babica zaradi uživanja čokolade kaznovala z večurnim tekom. Policija je že priprla babico in mačeho.

Savannah je prejšnji petek na šolskem avtobusu dobila čokolado, ob prihodu domov pa se je 46-letni babici Joyce Hardin Gerrard zlagala, da je ni pojedla. Babica ji je čokolado namreč prepovedala. Ko je Hardin Gerrardova ugotovila, da deklica laže, jo je kaznovala s triurnim tekom v okolici njene hiše v predmestju Boaza v ameriški zvezni državi Alabama. Deklica se je nato zgrudila in njena 27-letna mačeha Jessica Mae Hardin je poklicala reševalce.

V ponedeljek pa je nesrečna deklica le nekaj ur po prihodu očeta, ki dela za eno izmed državnih podjetij izven ZDA, umrla, poroča Gadsden Times. Obdukcija je kasneje pokazala, da je bila deklica popolnoma dehidrirana in da je imela v krvi zelo nizko raven natrija.

V preiskavi pa niso uspeli dokazati, da bi imela devetletnica težave z mehurjem, kot sta trdili mačeha in babica. Prav slednje naj bi bil vzrok za prepoved uživanja čokolade.

Policija je ženski že obtožila umora mladoletne osebe in ju priprla. Oče pokojne devetletnice je sicer že julija leta 2010 sprožil postopek za ločitev od Hardinove, saj naj bi hotela zastrupiti njunega triletnega sina. A do ločitve ni prišlo, saj je sodišče zahtevo o ločitvi januarja lani zavrnilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.