Slovenija > Črna kronika
1497 ogledov

Kazenska ovadba za lastnika psa

Pes na verigi
11-letnega psa je pri -15 stopinjah pustil zunaj in ga tesno privezal.

Policisti iz Rač bodo zaradi suma mučenja živali kazensko ovadili 30-letnika iz občine Rače-Fram. Svojega 11-letnega psa je namreč konec februarja, ko so se temperature spustile tudi pod 15 stopinj pod ničlo, pustil na prostem brez zavetja, na domačem dvorišču in ga z vrvico tesno zvezal, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Pes je bil tako dlje časa na nizkih temperaturah, privezan za zadnjo tačko. Po obvestilu občanov ga je rešil predstavnik Društva za pravice živali z območja Maribora, ki je psa takoj odpeljal k veterinarju. S tem je psa rešil pred morebitnim poginom, po pregledu pa je še naprej skrbel za psa.

Japonski gozd Kruto Vizita za živali Dogaja se tudi v Sloveniji: Iz gozda zaslišala jok

Imel bo trajne posledice

Trpinčena žival je imela ob veterinarskem pregledu manj kot 31 stopinj Celzija, medtem ko je normalna telesna temperatura psa med 38 in 39 stopinj. Veterinar je tudi ugotovil, da ima pes močno otečeno zadnjo levo tačko, za katero je bil privezan z vrvico. Veterinar je psa ogrel do primerne temperature, na tački pa bodo ostale trajne posledice, saj bo pes šepal.

Osumljenega bodo policisti kazensko ovadili, o sumu storitve kaznivega dejanja pa so obvestili tudi upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Dodatno bodo policisti podali predlog za uvedbo prekrškovnega postopka, in sicer zaradi kršitve določil zakona o veterinarskih merilih skladnosti, saj osumljeni kot lastnik psa ni poskrbel za obvezno cepljenje.

Trpinčeni pes se trenutno nahaja v zdravem okolju, kjer je za njega lepo poskrbljeno in okreva, so še sporočili mariborski policisti.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Vasilij Vasquez 17:48 12.marec 2018.

    Takim ljudem je treba dat zanko okol vratu pa na drevo.

  • aba 17:39 12.marec 2018.

    So bli civili?