Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Kazensko ovadeni zaradi razsvetljave na smučišču

Policija Andrej Leban
Pri vodenju projekta so bila storjena kazniva dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, goljufije in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Kranjski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper tri osebe, ki naj bi zlorabile položaj in izpeljale goljufijo ter ponaredile poslovne listine pri izgradnji razsvetljave na športnem objektu na območju Gorenjske. Ovadbe naj bi se po neuradnih informacijah nanašale na osvetlitev smučarske skakalnice na Gorenji Savi v Kranju.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so zaključili kriminalistično preiskavo glede izgradnje razsvetljave na športnem objektu na območju Gorenjske. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da so bila pri vodenju projekta storjena kazniva dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, goljufije in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Policisti so tako na okrožno državno tožilstvo v Kranju podali kazensko ovadbo zoper tri osebe za šest kaznivih dejanj, s katerimi naj bi bila povzročena premoženjska škoda v višini 200 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.