Slovenija > Črna kronika
141 ogledov

Ker nihče ni priznal, jim bodo sodili

Dušan Hudorovič Saša Despot
Umor. Domnevni morilci Roma Borisa Zupanca bi dokazali, da so bili med brutalnim napadom neprištevni.

Petega oktobra bodo na ljubljanskem sodišču začeli soditi sedmim obtoženim za umor Roma Borisa Zupanca, ki naj bi ga omenjena združba februarja na bencinskem servisu sredi Kočevja brutalno napadla s sekiro in obcestnimi koli.

Želijo k psihiatru

Domnevni napadalci so imeli včeraj možnost, da dejanje priznajo in se v zameno za to s tožilstvom dogovorijo za nižjo kazen. Grozi jim namreč do 30 let zapora, ker naj bi morili grozovito in zahrbtno. A nihče od domnevnih morilcev krivde za smrt Zupanca ne priznava.

Nekateri od njih pa želijo na sodišču celo dokazati, da so bili med napadom neprištevni zaradi različnih osebnih težav. Ali Hodžaj, ki naj bi domnevne napadalce pripeljal na kraj brutalnega obračuna med Romi, si želi, da bi ga pregledal psihiater. “Na dan, ko se je napad zgodil, je bil pri hudo bolnem bratu, kar je pri njem pustilo zelo močno duševno stisko,” trdi Hodžajev zagovornik Matjaž Medle.

Komentarjev 3
  • reider 21:39 13.september 2012.

    imaš prav, pa nimaš prav. Tudi jaz sem popolnoma enako govoril vedno. A kaj če si zagovornik (odvetnik)po službeni dolžnosti, dodeljen od države?Potem je tvoja dolžnost , da ga zagovarjaš. No ne rabiš ga pa tako zagreto. A moraš ga ...prikaži veča pa. Ali pa se motim..

  • Erika Brecelj 23:00 12.september 2012.

    Od teh ciganov so pa še največji cigani njihovi zagovorniki. Sploh mi ni jasno kako podle in po denarju pohlepne osebe morajo biti odvetniki, ki navkljub svojemu zdravemu razumu, ki jim pravi, da so njihovi varovanci storilci in krivi, zagovarjajo ...prikaži več svoje varovance/kliente in sodnikom ter javnosti skušajo prikazati, da so nedolžni. Pa to ne moreš verjet! Kakor, da smo v TV limonadi. Policija je v tem primeru delo opravila izvrstno, sedaj ga bodo pa odvetniki in posledično sodišče popolnoma razvrednotili. Razplet je jasen; primer se bo po sodišču vlekel 2 leti, nekaj akterjev bo popolnoma oproščenih, tista dva ali trije najbolj dejavni bodo pa dobili minimalne kazni. In potem bo rečeno, da so 2 leti že odslužili v času pripora in, ker so pokazali, da se kesajo dogodka, se jim bo kazen še zmanjšala. Sedeli bodo mogoče 3 leta, prišli ven in v manj kot pol leta spet storili hudo kriminalno dejanje.

  • Lavdan 22:47 12.september 2012.

    Ubiješ nekoga in se potem delaš norega. In na koncu človek mrtev in nihče kriv.