Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Kipi so dobili noge

Žurnal24 main
Neznani storilec je ukradel več kipov znanih osebnosti, med drugim je iz spominskega parka v Žirovnici odnesel doprsna kipa Frana Saleškega Finžgarja in Janeza Jalna.

Neznani storilec je v noči na nedeljo ukradel 180-centimetrski bronasti kip talca pri spomeniku ustreljenih talcev NOB v Mostah pri Žirovnici. Poleg tega je odtujil tudi doprsna kipa Frana Saleškega Finžgarja in Janeza Jalna iz spominskega parka pred osnovno šolo v Zabreznici pri Žirovnici.

V isti noči je neznani storilec ukradel tudi dvometrski bronasti kip talca na pokopališču talcev v Dragi pri Begunjah, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

V spominskem parku na Jesenicah pa so prav tako ukradli več doprsnih kipov znanih osebnosti. Policija je ugotovila, da je neznani storilec ukradel kipe znanih Jeseničanov in narodnih herojev Perka Venclja, Toneta Čufarja, Jožeta Gregorčiča - Gorenjca, Matije Verdnika - Tomaža, Antona Dežmana - Tončka in Andreja Žvana - Borisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.