Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Kitajcu bodo sodili pri nas

Domnevnega morilca ne bodo izročili Kitajski. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Kazen. Sodišče se boji, da bi domnevni dvojni morilec pobegnil iz Slovenije.

Štiriinštiridesetletni kitajski državljan, osumljen, da je pred dobrim tednom z motiko do smrti izmaličil speča sorodnika, s katerima je živel na Ižanski cesti v Ljubljani, je begosumen. Ker bi na prostosti lahko poskušal zapustiti Slovenijo, je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor.

Na sodišču že preiskava
Preiskovalni sodnik, neuradno, v teh dneh že zaslišuje morebitne priče umora in znance ter sorodnike žrtev.

"Tožilec je zoper osumljenega na Okrožnem sodišču v Ljubljani zahteval preiskavo zaradi dveh kaznivih dejanj umora," pojasnjuje vodja ljubljanskih tožilcev Tamara Gregorčič.

Morilec ne bo izročen
Osumljencu okrutnega umora 45-letne sorodnice kitajskega rodu in njenega leto starejšega moža bodo po končani preiskavi zagotovo sodili na ljubljanskem sodišču.

"Ministrstvo za pravosodje prošnje za izročitev omenjenega državljana Kitajske matični državi ni prejelo," z ministrstva Aleša Zalarja odgovarjajo na vprašanje, ali bi domnevnemu storilcu za dvakratni umor lahko sodili v njegovi domovini.

Naši pravosodni organi 44-letnega osumljenega morilca sicer niti po končanem sodnem postopku predvidoma ne bodo izročili Kitajski, da bi v tamkajšnjih zaporih prestajal kazen, dosojeno pri nas.

"Treba je izpostaviti, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v Sloveniji, in to je po slovenskem zakonu o kazenskem postopku vzrok zavrnitve morebitne prošnje za izročitev," dodajajo na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.