Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Kitajska: v prometni nesreči umrlo 36 ljudi

Prometna nesreča na Kitajskem. EPA
V prometni nesreči na avtocesti na severu Kitajske je v trčenju avtobusa in tovornjaka, ki je prevažal metanol, umrlo najmanj 36 ljudi.

Po trčenju, ki se je zgodilo ob drugi uri zjutraj pri kraju Yanan v provinci Shaanxi, je ogenj zajel obe vozili. Kot ob tem poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua, reševalci na kraju dogodka še vedno ugotavljajo število žrtev nesreče.

Iz razbitin so dosedaj potegnili 36 trupel, tri ranjene osebe so prepeljali v bolnišnico. V avtobusu je bilo prostora za 39 potnikov.

Vzrok nesreče, ki se je zgodil 200 metrov od avtocestnega počivališča, ostaja neznan. Med drugim bo policija morala preveriti tudi, ali je imel voznik tovornjaka dovoljenje za vožnjo vnetljivih snovi po avtocesti.

Na Kitajskem se na cestah zgodi zelo veliko prometnih nesreč s smrtnim izzidom. Veliko voznikov tovornjakov namreč po avtocestah prevaža večjo količino tovora od dovoljenega, vozniki pa tudi ne upoštevajo prometnih predpisov. Samo lani so tamkajšnje ceste zahtevale 62 tisoč življenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.