Slovenija > Črna kronika
56377 ogledov

Klepar pred mašo ubil sestro in sebe

umor-22.10.2023 Andrej PETELINŠEK/Večer
Mariborski policisti obravnavajo umor in samomor v Hočah.

"Danes okrog 13. ure smo bili obveščeni o najdenih dveh preminulih osebah na območju Spodnjih Hoč pri Mariboru, starih 63 in 65 let. Najdeni sta bili ob stanovanjski hiši. Trenutno še poteka ogled kraja, nadaljujemo z intenzivnim zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah njune smrti,  o vseh ugotovitvah bomo obvestili pristojno državno tožilstvo," je popoldne sporočila Anita Kovačič Čelofiga z mariborske policijske uprave.

Po prvih neuradnih podatkih so bili policisti o dogodku obveščeni šele v zgodnjih popoldanskih urah, čeprav naj bi sosedje strele zaslišali že zjutraj. Brat in sestra, ki sta v hiši v Čobčevi ulici stanovala sama, sta se menda odpravljala k maši. V kraju sta veljala za prijazna, a naj bi bila med seboj že nekaj časa sprta, razloga, zakaj, nismo izvedeli. Klepar Jože K., ki je delal žlebove po Hočah in Razvanju, naj bi ustrelil sestro Mileno Š., nato pa sodil še sebi.

Po poročanju Večera je družina v Spodnjih Hočah živela že dolga leta, slabo leto nazaj je umrla njuna mati, ki je živela v Jožetovemu stanovanju. Predvsem o pokojni Mileni Š., zaposlena je bila v centrali hoškega podjetja za usposabljanje in zaposlovanje invalidov, so sosedje vedeli povedati, da ji v življenju ni bilo lahko. Njen soprog je že pred leti storil samomor, kakšna štiri leta nazaj je zaradi bolezni umrla tudi njena hči. "Zdaj je živela le še za svoji vnukinji," je bilo slišati na prizorišču tragedije. Deklici sta živeli pri očetu, enkrat na mesec pa vikend preživeli pri babici. "Joj, kaj bi bilo, če bi bil prav zdaj ta vikend. Ne upam niti pomisliti na to! Le kaj mu je bilo? Zakaj je moral še nekomu drugemu vzeti življenje, kaj je bilo tega treba?" je bila razburjena ena od sosed.

Komentarjev 10
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:17 23.oktober 2023.

    Pred mašo ?! Nedopustno...

  • jakec1575 06:46 23.oktober 2023.

    Grozno. Se dobro, da ni bil migrat. Bi bilo tu 100 komentarjev.

  • Boris 21:02 22.oktober 2023.

    Zrcalce, zrcalce na steni, povej ...