Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Kljub sproženemu alarmu nadaljeval z ropom

Ropar Shutterstock
Za nekatere lopove je dovolj, da se sproži alarm, drugi se za to sploh ne zmenijo, ko pa jih dobijo policisti, jih še fizično napadejo.

Policisti so včeraj obravnavali dva "prav posebna" lopova. Prvi je poskusil oropati banko na Celovški cesti v Ljubljani. Ko je stopil v vetrolov banke, ga je tam opazil zaposleni, ki je sprožil alarmno napravo. S pištolo oboroženi neznanec je pobegnil, policija pa se je podala v lov za nepridipravom, a ga doslej še ni izsledila.

Policistu je presekal ustnico

Drugi je na Ptuju s košem za smeti razbil steklo prostorov banke v Kidričevem. Skozi luknjo je splezal v banko, kjer je, kljub sproženemu alarmu, pregledal predale miz in ukradel nekaj kovancev. Nato je banko zapustil, a so ga prijeli policisti.

Svoje prijetje je skušal preprečiti in je z roko udaril enega od policistov v obraz in mu presekal ustnico, a sta ga policista z uporabo prisilnih sredstev vseeno uspela obvladati in vkleniti, navajajo mariborski policisti. Pri varnostnem pregledu so policisti ugotovili, da je imel pri sebi plastično imitacijo pištole.

Policisti so osumljenca pridržali in ga bodo kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu. Za kaznivo dejanje poskus velike tatvine mu grozi kazen zapora do petih let, za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi pa kazen od enega do petih let zapora.
V času dejanja je bila banka zaprta in ni obratovala, tako da v njej ni bilo zaposlenih, so še navedli policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.